5 Nintendo DS spellen die optimaal gebruikmaken van het touchscreen

In dit blogbericht duiken we dieper in de glorieuze wereld van de Nintendo DS en richten we ons specifiek op spellen die het unieke touchscreen van deze legendarische handheld-console optimaal benutten. We hebben een lijst samengesteld van vijf spellen die niet alleen geweldig zijn om te spelen, maar ook een meeslepende ervaring bieden dankzij het innovatieve gebruik van het touchscreen. En bovenal: al deze spellen zijn momenteel te koop in onze winkel (mei 2024).Dr. Kawashima’s Brain Training

Bekijk dit spel in de winkel!

Dit spel biedt een verfrissende benadering van breintraining met uitdagende puzzels en activiteiten. Het gebruik van het touchscreen voegt een interactief element toe, waardoor spelers echt betrokken raken bij hun mentale oefeningen. Met zijn eenvoudige maar effectieve gameplay is Dr. Kawashima’s Brain Training een must-have voor liefhebbers van puzzels en educatieve spellen.

Dit is een spel waarbij je de DS verticaal vasthoudt, zodat je beide schermen naast elkaar ziet.

In dit spel wordt het touchscreen op verschillende manieren gebruikt om je brein te trainen. Voor wiskundige oefeningen of de sudoku’s bijvoorbeeld, moet je daadwerkelijk de getallen op het scherm schrijven om je antwoorden in te voeren. Voor geheugentests moet je vaak patronen of getallenreeksen op het touchscreen reproduceren. Het handschrift- en tekenaspect van het touchscreen maakt de interactie met het spel zeer persoonlijk en uitdagend.

Er zit een sudoku in het spel ingebouwd, want ook dit houdt je brein scherp!

Nintendo presents: Style Boutique

Bekijk dit spel in de winkel!

Style Boutique is een heerlijk spel voor liefhebbers van mode en styling. Het touchscreen maakt het kiezen en combineren van outfits een intuïtieve en bevredigende ervaring. Met een breed scala aan kledingstukken en accessoires om uit te kiezen, biedt dit spel eindeloze mogelijkheden voor creativiteit en plezier.

Een verscheidenheid aan klanten en hun wensen zit hem in de details…

Het touchscreen wordt gebruikt om kledingstukken te selecteren, te combineren en zelfs om make-up aan te brengen. Het voelt bijna alsof je echt in de wereld van mode bent ondergedompeld, dankzij de intuïtieve touchscreen-besturing. Net als bij Dr. Kawashima’s Brain Training hou je de DS verticaal vast.

In Style Boutique maak je je klanten blij door voor hen dé ideale outfit te kiezen!

Art Academy

Bekijk dit spel in de winkel!

Art Academy is een ware traktatie voor aspirant-kunstenaars. Het gebruik van het touchscreen als digitaal canvas stelt spelers in staat om hun artistieke vaardigheden te ontwikkelen met realistische tekengereedschappen. Met gedetailleerde stapsgewijze instructies en vrijheid om te experimenteren, is dit spel zowel educatief als inspirerend.

Dit spel maakt van het touchscreen van de Nintendo DS een digitaal canvas waarop je vrij kunt tekenen en schilderen.
Met verschillende tekengereedschappen tot je beschikking, zoals potloden, penselen en verfkwasten, kun je nauwkeurig werken aan je kunstwerken.

Mijn getekende appel uit de eerste les in het spel. Een echt kunstwerk, al zeg ik het zelf!

Nintendogs

Bekijk dit spel in de winkel!

Nintendogs is een hartverwarmend spel dat spelers in staat stelt om een band op te bouwen met schattige virtuele huisdieren. Het touchscreen maakt de interactie met je puppy’s zo natuurlijk en bevredigend mogelijk, waardoor je echt het gevoel krijgt dat je voor een echt huisdier zorgt. Met zijn charmante presentatie en leuke activiteiten is Nintendogs een tijdloos spel voor dierenliefhebbers.

In Nintendogs gebruik je het touchscreen om te communiceren en voor je virtuele huisdier te zorgen. Je kunt je puppy aaien door over het touchscreen te wrijven, commando’s geven door specifieke woorden te schrijven en zelfs door te praten in de microfoon om je puppy te laten reageren. Het touchscreen maakt de interactie met je harige vriendje zo natuurlijk en bevredigend mogelijk.

Bekijk zeker ook eens onze review over Nintendogs!

Puppy’s verzorgen was nog nooit zo leuk! (en gemakkelijk)

Pokémon Ranger: Shadows of Almia

Bekijk dit spel in de winkel!

Dit avontuurlijke Pokémon-spel biedt een unieke gameplay-ervaring dankzij het gebruik van het touchscreen voor het vangen van Pokémon. Het tekenen van cirkels om Pokémon heen voegt een element van strategie en vaardigheid toe aan gevechten, waardoor elke ontmoeting spannend en meeslepend wordt. Met zijn boeiende verhaallijn en innovatieve gameplay is Pokémon Ranger: Shadows of Almia een must-play voor Pokémon-fans.

Opmerking: het is niet mogelijk om op legitieme wijze Pokémon van dit spel naar andere spellen over te zetten. De service hiervoor werd in 2014 beëindigd.

Bij dit spel wordt het touchscreen gebruikt om Pokémon te vangen door cirkels om hen heen te tekenen. Deze cirkels, genaamd “Capture Stylers”, worden getekend met behulp van de stylus en vereisen precisie en snelheid om succesvol te zijn. Het touchscreen biedt een unieke en dynamische manier om Pokémon te vangen, waardoor spelers zich echt als een Pokémon Ranger voelen tijdens hun avontuur.

Je trekt cirkels rond Pokémon om hen te vangen.

Met deze vijf spellen kunnen Nintendo DS-fans genieten van een gevarieerd aanbod van touchscreen-ervaringen, van hersenkrakende puzzels tot schattige huisdieren en artistieke creaties. Deze spellen hebben via het touchscreen gezorgd voor een innovatieve gameplay-ervaring.

Heb jij een favoriet tussen deze spellen? Een ander spel dat het gebruik van de touchscreen naar nieuwe hoogtes tilt? Laat het ons weten!


Reageren

Heb geen product in de winkelwagen!
0