Een spel naar ons verzenden, hoe je dat?

Wanneer je een spel of console naar ons opstuurt, is het belangrijk dat dit op de juiste manier gebeurt om beschadigingen te voorkomen. Het verzendproces is meer dan alleen inpakken en frankeren; het draait allemaal om de details. In dit blogbericht delen we enkele eenvoudige tips om ervoor te zorgen dat jouw games of consoles veilig bij ons aankomen. Bovendien willen we voorkomen dat er onnodig hoge verzendkosten ontstaan, wat voor geen enkele partij interessant is.

Belangrijk: retourzendingen ontvangen wij alleen indien het artikel dezelfde staat heeft als toen het bij ons vertrokken is.
Wens je iets terug te sturen, neem dan eerst contact op via davy@worldofgaming.be.


Zorg dat de zending compleet is

Het lijkt misschien vanzelfsprekend, maar een fout is sneller gemaakt dan je verwacht. Verstuur je bijvoorbeeld spellen op schijf in hun oorspronkelijke case, controleer dan zeker dat de schijf erin zit.

Vermijd een enveloppe

Gebruik geen enveloppe, behalve wanneer het gaat om een paar losse DS-cartridges die goed zijn ingepakt in bubbelfolie. Door de dikte van andere spellen zal je enveloppe namelijk niet genormaliseerd zijn, waardoor je meer postzegels moet gebruiken. Daarnaast is de kans op beschadiging groter omdat de post voorzichtiger omgaat met pakketjes dan met enveloppen.

Gebruik een stevige verpakking:

De verpakking biedt bescherming voor jouw games tijdens het transport. Kies een stevige, neutrale doos om alles veilig in te verpakken. Het is beter om zelf een doos te vinden dan er een te kopen. Probeer wel een doos te vinden die goed past, zodat je minder vulling nodig hebt en voorkomt dat het spel of de console in de doos ligt te schudden.

Als je iets retour stuurt, gebruik dan gerust de originele verpakking.

Gebruik extra vulling

Als het spel of console los in de doos ligt te rammelen, dan is de kans heel groot dat het niet heelhuids tot bij ons terecht komt. Steek er liever een grote prop krantenpapier of dergelijke bij, zodat de doos netjes gevuld is. Mocht je zelf bubbelplastic hebben liggen, dan mag dit natuurlijk ook gebruikt worden.

Print het verzendetiket zelf

Laat het verzendetiket niet maken in het postkantoor, maar doe dit online en print het zelf uit (indien mogelijk). Dit bespaart heel wat geld. De tarieven via bpost vind je hier.

Vermeld altijd een retouradres

Als het pakje om welke reden ook niet bij ons bezorgd kan worden, komt het met behulp van het retouradres veilig terug naar jou.


We hopen dat je iets hebt aan onze verzendtips. Voor vragen staan we altijd voor je klaar!


Heb geen product in de winkelwagen!
0