Onze top 5 retro gaming YouTubers

YouTube is niet meer weg te denken uit onze digitale wereld. Het videoplatform maakte zijn debuut in 2005 en bestaat al een lange tijd.

Het is zelfs ouder dan de Nintendo Wii, die zijn intrede maakte in 2006.

Dankzij YouTube kunnen we genieten van een overvloed aan content, en een bijzonder populaire niche is de wereld van retro gaming. Op het platform hebben talloze gepassioneerde retro gaming YouTubers hun plaats gevonden, die ons meenemen op nostalgische reizen naar de klassieke videogames van weleer.

Dit is onze top 5.


1. Pat the NES Punk:

Misschien ken je hem van de NES Marathon, waarbij hij samen met andere mensen minstens 24 uur lang NES games speelt. Pat Contri heeft een uniek gevoel voor humor, je bent er voor of juist tegen. Hij deinst er niet voor terug om zijn online alter ego belachelijk te maken met gekke bekken of uitspraken. Naast zijn serie “Pat the NES Punk” heeft hij ook een reeks “Flea Market Madness,” waarbij hij op zoek gaat naar schatten op de plaatselijke rommelmarkten. Daarnaast heeft hij nog een podcast met Ian Ferguson over alledaagse zaken binnen de gaming wereld. Zijn gamecollectie is trouwens ronduit indrukwekkend!

2. The Angry Videogame Nerd (AVGN):

Wellicht de meest bekende uit deze lijst. James Rolfe neemt je mee op een nostalgische trip naar de videogames van weleer. In de beginjaren focuste hij zich voornamelijk op de NES, maar tegenwoordig komen er ook iets modernere consoles aan bod, zoals de Nintendo 64, die op het moment van de start van zijn video’s slechts 10 jaar oud was! Regelmatig krijgt hij ook bezoek van personages die te maken hebben met de games die hij reviewt (o.a. Bugs Bunny). Als je houdt van humor met veel grof taalgebruik, geweld en ontlasting, dan is dit zeker een aanrader!

3. Mitchflowerpower:

Hij is wereldrecordhouder van Super Mario Bros. 3 op de NES. Mitchflowerpower biedt uitgebreide uitleg bij alle gebruikte of ontdekte strategieën. Zijn gameplayvideo’s zijn gewoonweg indrukwekkend. Hij richt zich voornamelijk op het snel uitspelen van Super Mario Bros. spellen, maar probeert ook af en toe andere titels uit. Regelmatig is hij actief aanwezig bij GamesDoneQuick, waarbij hij speelt tegen of met andere speedrunners. Zijn kanaal is een must-see voor iedereen die geïnteresseerd is in speedrunning en diepgaande gameplay-analyse.

4. Kosmic (voorheen Kosmicd12):

Hij is voormalig wereldrecordhouder van Super Mario Bros. op de NES. Tegenwoordig (2023) richt hij zich vooral op de Japanse versie van Super Mario Bros. 2 (bij ons bekend als Super Mario Bros. The Lost Levels) en speelt hij ook veel romhacks van Super Mario Bros. 1. Zijn gameplay is leerrijk en aangenaam voor kijkers die van dit genre video’s houden.

5. RinryGameGame:

Een informatief kanaal over de NES en andere consoles uit die tijd. Rinry toont op een aangename manier onder andere hoe de zapper werkt en waartegen NES games bestand zijn. Helaas is ze al ruime tijd gestopt met het uploaden van filmpjes, maar haar content blijft leerzaam en interessant.


Wie zijn jouw favoriete retro gaming YouTubers? Laat het ons weten!


Reageren

Heb geen product in de winkelwagen!
0